Ralli, Riski, Ressu

Ralli, Riski, Ressu

lauantai 24. lokakuuta 2015

R-rykmentin saapuminen sijaiskotiin

Kolme viikkoa sitten soi puhelin. "Hei, mitä tehhään kun tuolla pihalla on nähty emokissa kolmen pennun kanssa?"
Yksi loukku, neljä kissaa, kolme päivää. Pennut tallessa yksitellen, emoa ei tavoiteta.

Tämä puhelu tietenkin käynnisti kotona kriisivalmiuden, ja toimisto/omien kissojen ikkunastatähystelyhuone muuttui eristys- ja tehohoito-osastoksi. Tädää, sijaiskoti valmis!

Näin jälkikäteen voi sanoa, että R-rykmentti eli Ressu, Riski ja Ralli saapui meille rytinällä. Ensimmäisenä saapui nälkäisin ja pienin rääpäle, oikein viimesen päälle ressukka. Sydän suli.


Tämä pieni sai nimekseen Ressu. Ressu oli nälkäinen, selvästi matoinen ja korvissa oli korvapunkit. Ikäarvio n. 5-6 viikkoa. Olin nähtävästi Ressun ensimmäinen ihmiskontakti, Ressu oli sähäkkä, mutta käsiteltävissä. Ruoka ja uni maistui heti lämpimään päästyä. Ressu kerkesi majoittua yksin uuteen kotiinsa yhden yön ajan, kunnes sisaruksista toinen saatiin kiinni.

Toisena saapui Riski. Riski huuti kuin hinaaja, hieman isompi kuin ensin tullut Ressu. Riski pisti sen verran riskisti hanttiin kuljetuskopasta poisottamista ja käsittelyä, että nimi oli erittäin osuva! Tämän kohdalla jouduin turvautumaan myös laastariin omien käsieni kanssa. Kolmantena ja viimeisenä kiinni saatiin pentueen arkajalka ja kooltaan rääpäle Ralli. Ralli arkuudestaan huolimatta oli vikkelä, ja rallasi menemään alusta asti. Arkaili eniten ihmistä.

Kaikki muut koossa, paitsi emokissa. Etsinnät jatkuvat. Oli luvattu ja varoiteltu kovasta myrkystä, ja näköhavainnot emosta alkoi vähentyä.


Pennut turvassa: vasemmalla takana Ralli, keskellä Riski, oikealla Ressu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.